Maciej Duszak
Kawowy ekspert, Mistrz Polski Brewers Cup 2017 i autoryzowany trener SCA (Speciality Coffee Association). Konsultant, edukator oraz Master of Coffee Science w zespole Coffeedesk. Z kawą jest związany zawodowo od 2010 roku.
Kawa to dla mnie podróż przez smaki i aromaty, w którą zabieram uczniów każdego warsztatu.
Alan Kwiecień
Jako barista pracuje już prawie cztery lata, najpierw w kawiarni na Wilczej, gdzie zaczynał swoją przygodę z kawą, a teraz już jako Head Barista w kawiarni na Próżnej. W 2021 roku zdobył tytuł II Vice Mistrza Polski Cup Tasters. W swojej pracy za najważniejsze uważa to, aby z kawy wyciągnąć najwięcej ile się da, ponieważ jest produkt, który musi przejść długą drogę opłaconą ciężką pracą ludzkich rąk, zanim może trafić do nas na stół.
Paweł Murawski
Pracuje w branży kawowej od 11 lat. Swoją wiedzę i umiejętności rozwijał w Londynie pod okiem takich specjalistów jak Jeremy Challender i Gwilym Davies, w Prufrock Coffee. Wiedzę o ziarnie, poszerzał w szwedzkim Goteborgu, pod wodzą Pera Nordby, gdzie był roasterem.
Jego najsilniejszą stroną jest samo zrozumienie ziarna kawy i jego zachowania.
Hania - Le Minh Hanh
W kawie pracuję już 6 lat, jestem Head baristką kawiarni na Wilczej i Leader of Head baristów warszawskich Coffeedesków. Odpowiadam za wprowadzanie baristów od zera do postawienie przez nich pierwszych kroków za barem kawiarni. Parzenie kawy to rytuał – spokojny, reklasujący i wymagający precyzji
Tosia
Moja praca z kawą trwa już 3 lata. Zaczęło się od fanatyzmu, skończyło na pracy pełnej pasji.
W kawie najbardziej zachwyca mnie jej różnorodność i mnogość doznań. Lubię odkrywać nowe smaki oraz tworzyć wyjątkowe przepisy. W warsztatach najbardziej doceniam możliwość dzielenia się swoją wiedzą z innymi kawoszami oraz prowadzenia ciekawych dyskusji.
Paweł Świderski
Z kawiarnią Coffeedesk związany niemal od jej założenia. Jest wysoce wykwalifikowanym baristą, sensorykiem i trenerem baristów, a także zdobywcą prestiżowego tytułu II Wice Mistrza Polski Brewers Cup 2019. Obecnie pełni również funkcję roastera w szczecińskiej palarni kawy MAMAM, gdzie kontynuuje rozwijanie swojej pasji i ekspertyzy w zakresie kawy.
Natalka
Z kawą speciality mam styczność od 4lat. Na co dzień pracuję za barem w kawiarni na Próżnej. W kawie zachwyca mnie jej różnorodność – od kremowych flat white po owocowe przelewy. W warsztatach najbardziej podoba mi się możliwość pokazania, że samemu można przygotować ciekawą, smaczną kawę z przepięknym latte artem.
Jula
Kawę speciality piję już od 6 lat. Do dzisiaj pamiętam smak mojego pierwszego przelewu w życiu.
Urzekło mnie to, że kawa może być owocowa, lekka, a nie tylko ciężka i gorzka.
W tym roku stawiałam swoje pierwsze kroki na polskiej scenie Brewers Cup i Cup Tasting. Na co dzień znajdziecie mnie w Coffeedesku na Tamce.
Moją misją jest pokazywanie Wam tego, jak różnorodna może być kawa!
Maciej
Łączkowski
Moja miłość do kawy zaczęła się w Coffeedesku na Bajkowym, gdzie Świder pokazał mi że czarna kawa nie musi być gorzka. W kawiarni pracuje od 3 lat. Zaczynałem od Wilczej, później w Kołobrzegu, przez chwile na Tamce a swoje miejsce znalazłem na Próżnej. W warsztatach najbardziej lubię to że mam możliwość poznania innego człowieka i wymiany z nim swoich doświadczeń przy wspólnej kawie.