Chcesz się nauczyć przygotowywać perfekcyjne bezalkoholowe koktajle i nie mówimy tu o lemoniadach, a raczej o koktajlach w stylu Gin Basil Smash, Jungle Bird czy Negroni tylko bez %.
Komponować własne autorskie kreacje w oparciu o smaki, znajomość technik barmańskich oraz jakościowe półprodukty?
Już teraz zapisz się na nasz warsztat koktajli No & Lo.
Warsztat poprowadzi Mateusz Szuchnik, specjalista od łączenia smaków w koktajlach oraz drugi vicemistrz świata w koktajlach z kawą. Twórca konceptów gastronomicznych i edukator gastronomii.
Plan warsztatów:
- Trend No & Lo – Czym jest trend No & Lo, Co wnosi do naszej codzienności, jak może się rozwinąć. Jaka jest historia koktajli.
- Czym jest smak – Jak go interpretujemy, czy możemy nim się bawić, jak go odkrywać
- Techniki wykonywania koktajli – zapoznanie się ze sprzętem barmańskim, metodami przygotowania koktajli, produktami z których będziemy kreować
- Kreowanie koktajli – Część praktyczna, uczestnicy wykonają kilka koktajli które wspólnie stworzymy tworząc pełnoprawne koktajle na bazie alkoholi zero %, owoców, ziół oraz przypraw.
Warsztat odbędzie się pod warunkiem zebrania grupy liczącej co najmniej 12 osób